verhalen

Verhalen zijn altijd onderdeel geweest van mijn leven. Of dit nu in een geheim dagboek was of in blogvorm, in mijn hoofd onderweg op de fiets of vroeger tussen de schuifdeuren met een vriendinnetje. Het kon zelfs een schilderij zijn of een strip die ik als kind vormgaf. Tijdens mijn tijd aan de Theaterschool kwamen hier nog andere vormen bij: verhalen in beeld en sfeer op het toneel en verhalen in muziek. Of in de vorm van een monoloog, dialoog of theaterscript. In de afgelopen jaren is hier de fascinatie voor het (zeer) korte verhaal bijgekomen.

Je zou kunnen zeggen dat, in mijn ontwikkeling als theatermaker is ook de liefde voor woord en taal gegroeid. De aanwezigheid, of het ontbreken ervan, fascineert me. De symbiose tussen beeld en woord, het samenspel van verbeelding en vertelling: ik wil het blijven onderzoeken.

Ik durf te zeggen dat ik inmiddels een eigenlijk theatertaal ontwikkeld heb: Wat blijft hier nog van over als ik enkel woord heb om mee te werken?

 

In de zomer van 2020 besloot ik een grote droom waar te maken. Met dank aan crowdfund-platform Voordekunst wist ik een bedrag binnen te halen om mijn eerste, eigen verhalenbundel tot leven te brengen. Meer dan honderd donateurs gaven mij een (financieel) steuntje in de rug. Ik wilde de uitdaging aan gaan om alleen met het geschreven, gedrukte woord te werken om mijn verhalen over te brengen. 

Nu, een goede anderhalf jaar later, kijk ik met trots naar dit project. 'Geenszins een kabouter' is vanaf nu verkrijgbaar, te bestellen in de webshop.

 

Zie HIER de projectpagina op VOORDEKUNST van juni 2020.

 

GEENSZINS EEN KABOUTER - MERIJN VAN BEUSEKOM 

 

Neptunus weet niet zeker of hij voldoening kan vinden in zijn roeping als zeegod. Het lukt een pluizige kat amper om zijn angsten te overwinnen en een kennis van vroeger verdwijnt uit het geheugen. Mensen bouwen hutten en spelen met Lego. Een elfje twijfelt aan haar bestaansrecht en een liedje blijkt amuzikaal. In Geenszins een kabouter komt soms een kabouter voor. 

Merijn van Beusekom (1988) is theatermaker en creatief ondernemer. Ze houdt van jazzmuziek, katten, koken zonder recept en cadeautjes voor geliefden heel groots inpakken. In haar hoofd is ze binnenhuisarchitect, filosoof, banketbakker en scenarioschrijver en nog veel meer. Het liefst kiest ze nooit. Geenszins een kabouter is haar eerste korteverhalenbundel.

 

Deze uitgave is mede tot stand gekomen door platform VOOR DE KUNST

 

Tekstredactie: Miriam Notenboom

Grafisch ontwerp: Suze Swarte

Illustraties: Sophie van Broekhoven

Dit ben ik, toen ik net had gehoord dat mijn crowdfunding campagne succesvol geslaagd was en ik me realiseerde dat dat boek er dus echt ging komen.

 

meedoen

Vanuit mijn praktijkervaring als theatermaker met amateurs (van kleuters tot volwassenen) heb ik een scala aan creatieve werkvormen verzameld. Ik bied regelmatig verschillende workshops of lessenseries aan. Je wordt spelenderwijs uitgedaagd om jouw associatieve brein aan te zetten en de wonderlijke verhalen, beelden en sferen in je hoofd op papier te zetten. Ga voor meer info naar de pagina WORKSHOPS