NIEUWS

Residentie Stichting GinDS hervat

In de zomer van 2022 deed ik een residentie bij Stichting GinDS te Hoofddorp. Ik genoot er ernom van, maar helaas moest ik het onderzoek toen om persoonlijke redenen eerder stoppen. 

Nu, gaan we gewoon weer verder waar we gebleven zijn! Vanaf mei ben ik weer trotse eigenaar van de sleutel van de Batterij en het resultaat van mijn onderzoek naar pespectief (werktitel HALFVOL/HALFLEEG) zal te zien zijn op zondag 11 juni. Wellicht komen er nog meer dagen bij.

Oude doos | Iedere woensdag post ik een foto van mij van vroegâh op @studio.sjeu. Het spel tussen kind zijn en volwassen worden; de overeenkomsten en verschillen; het heeft me altijd gefascineerd! Een mini-onderzoek naar mini-me en op welke wijze ik nu nog dezelfde ben als toen, toen ik dit kleine meisje was.

Regie bij Toneelgroep Thalia | Na het maken van meerdere voorstellingen met amateurgezelschappen in Haarlem (o.a. bij Theaterwerkplaats Haarlem en Toneelgroep BeNde) ga ik nu aan de slag bij Toneelgroep Thalia. Vanaf mei 2023 zal ik mij op de dinsdagavonden storten op repetities met deze spelers. De uitvoering is eind oktober 2023.


STEK zoekt spelers | Voor een theatrale vertelling over de Tweede Wereldoorlog 🏳️Ben jij tussen 13 en 20 jaar? En wil jij graag in een bijzondere voorstelling spelen in de meivakantie 2023 rondom 4 mei? In samenwerking met Theater na de Dam & Schuur Haarlem en ga je olv twee theatermakers van STEK een voorstelling maken. Hierbij halen we inspiratie uit verhalen van de Tweede Wereldoorlog, die verbonden zijn met de stad Haarlem. Ons vertrekpunt voor de inhoud is het Corrie ten Boom huis, gelegen in het centrum van Haarlem: de Barteljorisstraat 🔺BELANGRIJK🔺De repetitiedata zijn: Dinsdag 28 maart, 4 april, 11 april, 18 april, 25 april en 2 mei van 19.00-21.00u, Zondag 2 april & zondag 30 april 13.00-17.00u en woensdag 3 mei (tijden nader te bepalen) Locatie: nader te bepalen, in #haarlem . Speeldata:donderdag 4 mei (hele dag beschikbaar). Wil jij deze kans om in de geschiedenis van jouw eigen stad te duiken niet missen? En kijk je er naar uit om voor publiek een mooi herdenkingsmoment te creëren: door middel van theater?  Stuur een mail naar stekbroedplaatstheater@gmail.com om je meteen aan te melden (deelname is gratis)

 

Ook zo vol van verbeelding? | Laat dit dan niet verpieteren! Maar laat je drie dagdelen onderdompelen in inspirerende schrijf- en maakopdrachten en zet de mooiste fantasieën op papier! Meer informatie en aanmelden? Ga dan naar WORKSHOPS

Drieluik: Dinsdag 7, 14 en 21 maart van 19.00-22.00u | Zaterdag 11, 18 en 25 maart van 10.00-13.00u. 100,- (Excl. BTW) inclusief koffie/thee

Maken met jongeren |  STEK is een Theaterbroedplaats voor jongeren opgericht door theatermakers Anna Boelens, Laura Liefting, Merijn van Beusekom en Liselotte Zwart. Ze wonen alle vier in Haarlem en hebben een groot hart voor theater en kunst. Ze misten in de stad een plek waar jonge mensen zelf theater kunnen maken dus staken zij hun tak vol ideeën in de grond en zijn vastbesloten om STEK tot grootse bloei te laten komen. Meemaken? Ga naar STEK


Podcast | Als vervanging voor de onmogelijkheid van een boekpresentatie in de tijd dat mijn verhalenbundel uitkwam, maakte ik een eenmalige podcast. Luister naar een openhartig gesprek tussen mij en collega theatermaker en vriendin Lisa Giezen over spacering, Sisyphus en scheten. Over een creatief proces dat nieuw was, maar toch heel erg bleek te lijken op het bekende.

 

Met grote dank aan Gijs Bouwer, Lies Schippers, Edwin Klazinga, Lisa Giezen en Tom Strunk

Tragiek alom | Het leven is een aaneenrijging van tragisch-mooie momenten. Een taartje dat de fietsrit niet overleeft, een handschoen verloren in een groot, groot bos of een hommel die sterft voor je neus. Het pijnlijke is tegelijkertijd ook zo beeldschoon, als je het ziet. Ik ben altijd al een kei geweest in lachen en huilen tegelijkertijd en met die blik kijk ik naar de wereld om me heen.

 

Dit tragische leven leg ik vast in kleine plaatjes: kleine grapjes, om een traantje bij te laten. Het is echt waar: ik zit op #instagram!

 

 

Educatie Theatertroep | Al een tijdje mag ik mij bemoeien met de educatie voor de allerleukste troep op het gebied van absurdistisch-existentieel, melig-plat-vermaak en doch-literair-theater; De theatertroep!  Sinds dag en dauw ben ik fan van dit bonte collectief en bezoek ik al hun voorstellingen. 

 

Er is altijd de mogelijkheid om een voorstelling bij te wonen in hun huistheater Frascati (Amsterdam). Met of zonder nagesprek, al dan niet aangevuld met een workshop spel of theatermaken. Meer informatie? Mail dan naar educatie@theatertroep.nl


Verhalenbundel | In 2020 besloot ik een eigen verhalenbundel uit te brengen met behulp van crowdfunding. Dit project was bij lange na niet zo geslaagd geweest zonder de prachtige illustraties van Sophie van Broekhoven, het fenomenale ontwerp van Suze Swarte en de vindingrijke feedback van Miriam Notenboom; ik heb enorm genoten van de symbiose die plaatsvond in dit creatief proces. Ook was deze droom sowieso niet tot leven gekomen zonder Voordekunst en de gulle bijdragen van alle donateurs. Bij het behalen van de crowdfunding voelde ik al een diepe dankbaarheid en dat voel ik nog steeds. Woorden schieten tekort. Gelukkig staan er heel wat voor jullie op papier om te lezen! 

Geenszins een kabouter, Merijn van Beusekom. Verhalenbundel 88 pagina's, soft cover 15,95. De verhalenbundel is te bestellen via de webshop. 

 

"Een geweldige bundel vol fantasierijke verhalen! Heel knap vind ik werkelijk elke openingszin, die maakt dat je verder moet lezen. Chapeau!"


"Net verhaal 0024 t/m 0031 gelezen. Ik kan niet kiezen welke ik het mooist of het meest hilarisch vind."

"Ben vrijwel direct gaan lezen - in één ruk de eerste 15 verhalen. Fantastisch. Mijn brein staat aan op deze lome zaterdag. Bijna ieder verhaal is een opzet naar een roman - in mijn hoofd tenminste. Nu ga ik vertragen - anders gaat het snel voorbij."

"'Om de tijd te doden kocht de man een sjoelbak.' Na die openingszin kan het al niet meer fout gaan!"