CROWDFUNDING CAMPAGNE | 'Geenszins een kabouter' verhalenbundel in eigen beheer

 

Om een grote droom waar te maken, namelijk het uitbrengen van een bundel met (zeer) korte verhalen in eigen beheer,  ben ik juli 2020 een crowdfunding campagne gestart op het platform Voordekunst.  De campagne is destijds geslaagd met een verbluffende 105%. 

 

Ik wil al mijn donateurs via deze weg nogmaals heel erg bedanken. Momenteel werk ik naast mijn andere werkzaamheden aan de bundel en verwacht ik deze in het voorjaar van 2021 uit te brengen. 

 

Op dit blog kun je de voortgang van het project volgen.

 

 

 

 


14 APRIL 2021 | UPDATE IN BEELD PART TWO

 

 

 

 

 

 

 

 

 


11 NOVEMBER 2020 | UPDATE IN BEELD

 

 

 

 

 

 


22 SEPTEMBER | BABY: NIEUWE PROGNOSE

 

Zoals verwacht loopt alles anders! Om verschillende redenen duurt het proces van het uitbrengen van mijn bundel iets langer. ‘Geenszins een kabouter’ zal nog niet uitkomen in november, zoals ik hoopte.

Enerzijds omdat een project als deze nieuw voor mij is; ik heb nog veel te leren. Anderzijds omdat ik er momenteel door werk en privé niet de tijd, rust en aandacht aan kan geven die ik vind dat het verdient!  Ik wil meer tijd nemen.

 

Dus, het zal nog even moeten wachten, de geur van een vers gedrukt boek, een schone, nieuwe kaft in je handen. Het gelukzalige gevoel van een nieuwe aanwinst in de boekenkast. In mijn geval niet de minste: mijn eigen boek!  (EEN BOEK! MIJN EIGEN BOEEEEK!!!)

 

De nieuwe prognose voor deze creatieve baby is voorjaar 2021. Als de lente weer ontluikt; frisse, groene grassprietjes hun gezicht laten zien en we opnieuw met zonder jas op de fiets zitten, zullen jullie goed nieuws ontvangen over een boekpresentatie en dergelijken.

 Voor nu, duik ik nog even de herfst in. Ik sleutel en schaaf, piel, peuter en creëer nog even rustig verder.

 

 Ik neem de tijd.

 

 Maar geen zorgen. Jullie hoeven niet te wachten tot je een ons weegt. Van uitstel komt zeker geen afstel. Binnen afzienbare tijd, een seizoen, één getijde…Nee, een poosje; het voelt als een ogenblik, zal (misschien) een kabouter verrijzen. Geduld is een schone zaak.  Achter de schermen gaat het werk met heel veel plezier door.

 

15 JULI 2020 | KRAMPHANDEN EN CURIEUZE TITELS

 

Sinds het slagen van mijn project enkele weken geleden, heb ik niet stilgezeten. Naast het doorgaan met werken aan de bundel zelf, heb ik mij vooral met volle overgave gestort op de tegenprestaties.

 

Vele dankmailtjes en berichtjes en meer dan zestig handgeschreven kaartjes (na een heerlijke kaartenjacht in de stad; de mooiste die ik al in mijn collectie had zijn er ook in gegaan). De meest curieuze titels voor de verhalen op aanvraag druppelen nog binnen en één van die titels heeft zelfs geleid tot het schrijven van het exclusieve verhaal dat enkelen van jullie ontvangen. Mijn hoofd zat al vol maar de input van mijn donateurs zorgt voor goede schrijftraining.

 

HEERLIJK!

 

Het is de kramp in de handen meer dan waard. Zielsblij om mensen te kunnen bedanken dat ik stapje voor stapje, beetje bij beetje, steeds dichterbij dat boekje kom. Een fantasie wordt langzamerhand realiteit.

 

Wat staat er op de planning?

Briefing met de tekstredacteur, vormgever en illustrator, bezoek aan de boekdrukker, dromen over een boekpresentatie en in de tussentijd: Kill your darlings potverdorie!

 

Dit ben ik toen ik me realiseerde dat het nu echt moet gaan gebeuren
Dit ben ik toen ik me realiseerde dat het nu echt moet gaan gebeuren

3 JULI 2020 - SLINGERS EN CONFETTI

 

Hang de vlaggen maar uit, zet de champagne koud en schuif de stoelen aan de kant, verkneukel je, verwonder je, verheug je en maak vast een plekje leeg op de boekenplank want DIE BUNDEL GAAT ER KOMEN!

 

Gister heb ik het weekend héérlijk ingeluid met de teller precies op mijn gevraagde doelbedrag. Missie: ondenkbaar, veranderde in de afgelopen maand stapje voor stapje in Missie: misschien toch wel mogelijk. Totdat ik me gister realiseerde dat ik nu met de billen bloot moet. Missie: shit, ik moet aan de slag!

 

Dit droomproject zou niet kunnen plaatsvinden zonder jullie! Ik heb nog nooit zoveel berichtjes, appjes en mails met uitroeptekens geschreven als in de afgelopen weken, maar het lukt me niet om uit te leggen hoe goed ik me voel (!!!). Hoe dankbaar ik ben en ook hoe verbaasd ik ben, dat er mensen zijn die denken; ja, leuk plan. HIER HEB JE MIJN GELD!

 Al jullie donaties, enthousiaste reacties, medeleven en nieuwsgierigheid hebben ervoor gezorgd dat ik nog gemotiveerder ben dan ik al was. Ik wil jullie het liefst allemaal één voor één doodknuffelen en met jullie proosten en toasten en ook raad ik ieder van jullie ten zeerste aan om morgen nog te beginnen met het uitvoeren van een langgekoesterde droom. Ik zeg gáán!

 

Heerlijk sentimenteel en vanuit het aller diepste van mijn hart wil ik jullie allemaal, 130+ donateurs, bedanken dat jullie dit voor mij mogelijk maken.

 

 

28 JUNI 2020 - NOG TIEN DAGEN GEEN KABOUTER

 

95 donateurs, 78% en nog tien dagen te gaan!
Dat betekent dat ik nog tien dagen, samen met jullie, in spanning ben of het project zal slagen of niet.

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen; ik ben zo ongelofelijk dankbaar voor alle donaties en enthousiasmerende reacties. Ieder van jullie zorgt ervoor dat ik energie blijf houden om dit droomproject te volbrengen. Het doet mij goed om te weten dat jullie iets zien in mijn plan en nieuwsgierig zijn naar de uitkomst. HEEL ERG BEDANKT ALLEMAAL

Los van de tijd die ik investeer in het leuren om donaties bij mensen om mij heen gaan de ontwikkelingen achter de schermen door.Het grootste deel van de tijd ben ik bezig met een selectie maken van de beste verhalen uit de velen die ik in de afgelopen jaren geschreven heb. Best een karwei, gezien er ook bijna dagelijks nieuwe verhalen bijkomen. Het is dus dweilen met de kraan open. Tragisch.

Daarnaast onderhoud ik contact met Sophie van Broekhoven, die de omslagillustratie zal maken (haar eerste schetsen zijn geweldig!) en Suze Swarte, die de bundel gaat opmaken. Met Suze heb ik eerder gewerkt voor de vormgeving van mijn afstudeervoorstelling HUIS BOOM BEEST. Deze poster kunnen jullie ook zien op de achtergrond in mijn promo-filmpje. Van beiden ben ik groot fan en ik kan dan ook niet wachten tot het moment dat mijn project geslaagd is en ik met hen een briefing kan plannen.

Ondertussen heb ik ook nog contact met enkele gegadigden over de tekst- en eindredactie. Los van de twee verhalen die op mijn crowdfunding pagina staan, waren zij de eerste die mijn schrijfsels hebben gelezen. Ik zweette peentjes. Gelukkig kwamen hieruit o.a. de volgende reacties:
'Fijn dat je niet alles uitlegt en het beeldend maakt; dat prikkelt en maakt nieuwsgierig'
'Je verhalen lezen als scènes'
'Je hebt een hoofd vol prachtige ideeën en een observerend vermogen waar je trots op mag zijn'

En trots ben ik. Dat ik na jaren visualiseren en dromen dan nu echt actie aan het ondernemen ben. Dit zou niet plaats kunnen vinden zonder het platform voordekunst, jullie donaties en energie.

Jullie zouden me nog meer helpen als jullie het project onder de aandacht zou brengen bij mensen om jullie heen. Die ene buurman waarvan je weet dat hij overtuigd absurdist is of je tante die een groot hart heeft voor de cultuur. Je collega-theatermaker of op een andere plek in de cultuursector, of beste vriendin, werkgever, sportmaatje, opa/oma, die ene kennis.

95 donateurs, 78% en nog tien dagen voordat ik project 'Geenszins een kabouter' in stroomversnelling kan gaan brengen. Willen jullie me helpen met het laatste kwartje financiering?

3 JUNI 2020 START CROWDFUNDING CAMPAGNE 

 

Vandaag is de dag dat mijn campagne bij Voordekunst online gaat!

Mega spannend natuurlijk, of jullie, of mensen überhaupt, iets gaan zien in mijn plan. 

Na mijn berichtje op LinkedIn ergens in januari (waarin ik mijn voornemen om 2020 het jaar te laten zijn waarin mijn eerste, eigen bundel uitkomt, hardop heb geroepen) is het voor jullie vrij stil geweest. In werkelijkheid ben ik de afgelopen maanden heel druk geweest. Nu zul je wel denken: waarmee in hemelsnaam?

- Verschillende  boekdrukkers benaderen en offertes opvragen

- Overleggen met een vormgever voor mijn bundel en een omslag illustrator

- Overleggen met enkele redacteuren om te kijken welke stijl en manier van werken het beste bij mij past

- Een begroting maken, deze laten rusten, dan weer schrappen, aanvullen, wijzigen etc.

- Mensen om mij heen uitleggen waarom ik niet naar een uitgeverij stap ('Omdat ik het zo'n tof project vind om van A tot Z in handen te hebben!')

- Een filmpje opnemen voor de crowdfunding campagnepagina

- Mensen om mij heen uitleggen waarom ik niet naar een uitgeverij stap ('Omdat ik nog geen idee heb of mijn verhalen wel gelezen gaan worden. Wie zit er in hemelsnaam te wachten op mijn gezwets?!')

- Per ongeluk, zomaar ineens, midden in de nacht het titelverhaal schrijven!

- Heel voorzichtig bij vrienden en familie mijn plan al een beetje onder de aandacht brengen

- Nadenken over tegenprestaties die (financieel) haalbaar zijn en leuk om te doen (IK BAK GRAAG EEN TAART VOOR JULLIE!)

 

En verder natuurlijk; schrijven, schrijven, schrijven, selecteren, schrappen, schrijven, her-schrijven, lezen over schrijven en daarna weer verder schrijven

 

GA NAAR DE CROWDFUNDING-PAGINA