Om een grote droom waar te maken, namelijk het uitbrengen van een bundel met (zeer) korte verhalen in eigen beheer,  ben ik een crowdfunding campagne gestart op het platform VOORDEKUNST. Op deze pagina houd ik jullie op de hoogte van de crowdfunding en het verdere traject.

 

Voordekunst crowdfunding campagne 'Geenszins een kabouter'

28 JUNI 2020 - NOG TIEN DAGEN GEEN KABOUTER

 

95 donateurs, 78% en nog tien dagen te gaan!
Dat betekent dat ik nog tien dagen, samen met jullie, in spanning ben of het project zal slagen of niet.

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen; ik ben zo ongelofelijk dankbaar voor alle donaties en enthousiasmerende reacties. Ieder van jullie zorgt ervoor dat ik energie blijf houden om dit droomproject te volbrengen. Het doet mij goed om te weten dat jullie iets zien in mijn plan en nieuwsgierig zijn naar de uitkomst. HEEL ERG BEDANKT ALLEMAAL

Los van de tijd die ik investeer in het leuren om donaties bij mensen om mij heen gaan de ontwikkelingen achter de schermen door.

Het grootste deel van de tijd ben ik bezig met een selectie maken van de beste verhalen uit de velen die ik in de afgelopen jaren geschreven heb. Best een karwei, gezien er ook bijna dagelijks nieuwe verhalen bijkomen. Het is dus dweilen met de kraan open. Tragisch.

Daarnaast onderhoud ik contact met Sophie van Broekhoven, die de omslagillustratie zal maken (haar eerste schetsen zijn geweldig!) en Suze Swarte, die de bundel gaat opmaken. Met Suze heb ik eerder gewerkt voor de vormgeving van mijn afstudeervoorstelling HUIS BOOM BEEST. Deze poster kunnen jullie ook zien op de achtergrond in mijn promo-filmpje. Van beiden ben ik groot fan en ik kan dan ook niet wachten tot het moment dat mijn project geslaagd is en ik met hen een briefing kan plannen.

Ondertussen heb ik ook nog contact met enkele gegadigden over de tekst- en eindredactie. Los van de twee verhalen die op mijn crowdfunding pagina staan, waren zij de eerste die mijn schrijfsels hebben gelezen. Ik zweette peentjes. Gelukkig kwamen hieruit o.a. de volgende reacties:
'Fijn dat je niet alles uitlegt en het beeldend maakt; dat prikkelt en maakt nieuwsgierig'
'Je verhalen lezen als scènes'
'Je hebt een hoofd vol prachtige ideeën en een observerend vermogen waar je trots op mag zijn'

En trots ben ik. Dat ik na jaren visualiseren en dromen dan nu echt actie aan het ondernemen ben. Dit zou niet plaats kunnen vinden zonder het platform voordekunst, jullie donaties en energie.

Jullie zouden me nog meer helpen als jullie het project onder de aandacht zou brengen bij mensen om jullie heen. Die ene buurman waarvan je weet dat hij overtuigd absurdist is of je tante die een groot hart heeft voor de cultuur. Je collega-theatermaker of op een andere plek in de cultuursector, of beste vriendin, werkgever, sportmaatje, opa/oma, die ene kennis.

95 donateurs, 78% en nog tien dagen voordat ik project 'Geenszins een kabouter' in stroomversnelling kan gaan brengen. Willen jullie me helpen met het laatste kwartje financiering?

 

3 JUNI 2020 START CROWDFUNDING CAMPAGNE 

 

Vandaag is de dag dat mijn campagne bij Voordekunst online gaat!

Mega spannend natuurlijk, of jullie, of mensen überhaupt, iets gaan zien in mijn plan. 

Na mijn berichtje op LinkedIn ergens in januari (waarin ik mijn voornemen om 2020 het jaar te laten zijn waarin mijn eerste, eigen bundel uitkomt, hardop heb geroepen) is het voor jullie vrij stil geweest. In werkelijkheid ben ik de afgelopen maanden heel druk geweest. Nu zul je wel denken: waarmee in hemelsnaam?

 

- Verschillende  boekdrukkers benaderen en offertes opvragen

- Overleggen met een vormgever voor mijn bundel en een omslag illustrator

- Overleggen met enkele redacteuren om te kijken welke stijl en manier van werken het beste bij mij past

- Een begroting maken, deze laten rusten, dan weer schrappen, aanvullen, wijzigen etc.

- Mensen om mij heen uitleggen waarom ik niet naar een uitgeverij stap ('Omdat ik het zo'n tof project vind om van A tot Z in handen te hebben!')

- Een filmpje opnemen voor de crowdfunding campagnepagina

- Mensen om mij heen uitleggen waarom ik niet naar een uitgeverij stap ('Omdat ik nog geen idee heb of mijn verhalen wel gelezen gaan worden. Wie zit er in hemelsnaam te wachten op mijn gezwets?!')

- Per ongeluk, zomaar ineens, midden in de nacht het titelverhaal schrijven!

- Heel voorzichtig bij vrienden en familie mijn plan al een beetje onder de aandacht brengen

- Nadenken over tegenprestaties die (financieel) haalbaar zijn en leuk om te doen (IK BAK GRAAG EEN TAART VOOR JULLIE!)

 

En verder natuurlijk; schrijven, schrijven, schrijven, selecteren, schrappen, schrijven, her-schrijven, lezen over schrijven en daarna weer verder schrijven

 

GA NAAR DE CROWDFUNDING-PAGINA 

STUDIO SJEU

 

 

Merijn van Beusekom

 06 159 62 095

merijn.vanbeusekom@gmail.com

 

Broedplaats Bogotà | AE8

Haarlemmerstraatweg 79

1165 MK Halfweg