WORKSHOPS

Ik werk regelmatig in opdracht voor de Jeugdtheaterfabrique (4-14 jaar) en voor de Theaterwerkplaats Haarlem (volwassenen). Kijk op hun websites voor het actuele aanbod waar ik als theatermaker- en docent werkzaam ben. Hieronder vind je mijn eigen aanbod onder de naam STUDIO SJEU.

NIEUW AANBOD VOORJAAR 2023

 

 

OOK ZO VOL VAN VERBEELDING?

 

Laat dit dan niet verpieteren! Maar laat je drie dagdelen onderdompelen in inspirerende schrijf- en maakopdrachten en zet de mooiste fantasieën op papier!

 

In dit drieluik: creatief schrijven word je aangespoord om jouw verbeelding om te zetten tot verhalen, personages of sferen. Middels veel verschillende opdrachten en werkvormen afkomstig uit het theater zul je jouw schrijfmotor áán zetten. Je gaat spelen met woorden, gedachtes en beelden en je haalt o.a. inspiratie uit fotografie, muziek en de locatie waar we werken. 

 

Het doel van dit drieluik is niet om de perfecte tekst te produceren, nee, het mikpunt is te ontdekken hoeveel spelplezier er zit in het schrijven! 

 

Drieluik dinsdag       7, 14 en 21 maart 19.00-22.00

Drieluik zaterdag   11, 18 en 25 maart 10.00-13.00u

Prijs       100,- (Exc. BTW) inclusief koffie/thee

Locatie       Broedplaats BOGOTÀ,

                                      Haarlemmerstraatweg 79, Halfweg

Docent       Merijn van Beusekom

 

Dit drieluik zal doorgaan bij minimaal zes aanmeldingen.

Nog vragen? Stel deze via het contactformulier

 

"Ik heb genoten van het schrijven maar ook van het luisteren naar anderen. Ik merkte dat elkaars verhalen stimulerend en inspirerend werkten voor de verhalen die je daarna ging schrijven. Het is echt anders dan alleen achter een bureautje zitten!"

 

"Merijn zet, door middel van allerlei verschillende oefeningen, de verbeelding aan en stimuleert je om niet bezig te zijn met een perfect eindresultaat, maar om te genieten van wat er op het moment ontstaat.

Dat waren hele mooie, soms ronduit hilarische, verhalen."

Aanmelden? Dat kan door het product te kopen via de webshop. Vink aan of je dinsdag of zaterdag wilt deelnemen. 


PLAKSNORWORKSHOP

Workshop van 2,5 uur (kinderen, volwassenen of team) op aanvraag. Zoek contact aangaande de kosten.

 

Het is ooit ontstaan vanuit een eigen fascinatie: Ik kan niet ontkennen dat ik een liefde heb voor plaksnorren! In het werken met kinderen, jongeren of volwassenen kwam dit harige elementje dan ook met enige regelmaat terug. Totdat ik zelfs specifieke vragen kreeg om met de plaksnor in de weer te gaan. Het is ook gewoon heerlijk: de kinderen kunnen zich inleven in een volwassen (en saai) persoon met autoriteit en regels, waar de volwassenen zich juist weer voelen als kinderen het moment dat ze een snor op hun bovenlip plakken.

 

In deze workshop ontdekken we wat er gebeurd als we een snor opplakken. Wat gebeurt er als we het ontkennen? of juist compleet omarmen. Een toegankelijke workshop die oproept tot hilariteit in eerste instantie en uiteindelijk leidt tot een spannend theatraal onderzoek naar dit mini-attribuut met veel spelplezier! 

 

Deze workshop is geschikt voor een bijzonder verjaardagscadeau voor een vriendin, teambuilding op het werk of een kinderfeestje.


NOG MEER TOE AAN TEAMBUILDING?

WORKSHOP THEATERMAKEN OP LOCATIE voor bedrijven

 

In deze workshop kun je als team rekenen op een flinke dosis spelplezier. Jullie gaan o.l.v. een theatermaker en -docent als spelende makers aan de gang op een locatie die voor jullie welbekend. In het trappenhuis van het gebouw waar jullie gevestigd zijn, in de gangen van jullie eigen kantoor of op het plein om de hoek! Binnen enkele uren leren jullie om deze plek als een toneeldecor te gaan zien; een wereld van verhalen en absurde gebeurtenissen. Dit kun je nooit meer terugdraaien! 

 

WORKSHOP KOSTUUMS VAN KARTON voor bedrijven

 

In deze workshop gaat ieder teamlid een eigen kostuum maken met als basismateriaal: karton. Daarna ga je in dit kostuum de vloer op om de verbeeldingskracht zijn werk te laten doen o.l.v. een theatermaker en -docent. Jullie werken in subgroepjes toe naar een kleine mini-presentatie. In dit karton-knutselfestijn is er ruim baan voor spelplezier en meligheid en jullie leren hoe je meligheid om kunt zetten in een theatraal hoogstandje!