WORKSHOPS

Ik werk regelmatig in opdracht voor de Jeugdtheaterfabrique (4-14 jaar) en voor de Theaterwerkplaats Haarlem (volwassenen). Kijk op hun websites voor het actuele aanbod waar ik als theatermaker- en docent werkzaam ben. Hieronder vind je mijn eigen aanbod onder de naam STUDIO SJEU.

NIEUW AANBOD NAJAAR 2023

  

OOK ZO VOL VAN VERBEELDING?

 

Laat dit dan niet verpieteren! Maar laat je drie dagdelen onderdompelen in inspirerende schrijf- en maakopdrachten en zet de mooiste fantasieën op papier!

 

In dit drieluik: creatief schrijven word je aangespoord om jouw verbeelding om te zetten tot verhalen, personages of sferen. Middels veel verschillende opdrachten en werkvormen afkomstig uit het theater zul je jouw schrijfmotor áán zetten. Je gaat spelen met woorden, gedachtes en beelden en je haalt o.a. inspiratie uit fotografie, muziek en de locatie waar we werken. 

 

Het doel van dit drieluik is niet om de perfecte tekst te produceren, nee, het mikpunt is te ontdekken hoeveel spelplezier er zit in het schrijven! 

 

Drieluik donderdag | 7, 14 & 21 september 2023 19.00-22.00

Drieluik zaterdag | 9, 16 & 23 september 2023 10.00-13.00u

Prijs | 145,- (Incl. BTW)  inclusief koffie/thee

Locatie | Broedplaats BOGOTÀ, Haarlemmerstraatweg 79, Halfweg

Docent | Merijn van Beusekom

 

 

"Ik heb genoten van het schrijven maar ook van het luisteren naar anderen. Ik merkte dat elkaars verhalen stimulerend en inspirerend werkten voor de verhalen die je daarna ging schrijven. Het is echt anders dan alleen achter een bureautje zitten!"

 

"Merijn zet, door middel van allerlei verschillende oefeningen, de verbeelding aan en stimuleert je om niet bezig te zijn met een perfect eindresultaat, maar om te genieten van wat er op het moment ontstaat.

Dat waren hele mooie, soms ronduit hilarische, verhalen."

Meld je aan vóór 5 mei en ontvang GRATIS de verhalenbundel ‘Geenszins een kabouter’ bij je aanmelding

DRIELUIK: CREATIEF SCHRIJVEN

OOK ZO VOL VAN VERBEELDING?

 

Laat dit dan niet verpieteren! Maar laat je drie dagdelen onderdompelen in inspirerende schrijf- en maakopdrachten en zet de mooiste fantasieën op papier!

 

Drieluik donderdag | 7, 14 & 21 september 2023 19.00-22.00u

Drieluik zaterdag |  9, 16 & 23 september 2023 10.00-13.00u

€ 145,00

  • Beschikbaar

PLAKSNORWORKSHOP

Workshop van 2,5 uur (kinderen, volwassenen of team) 

 

Het is ooit ontstaan vanuit een eigen fascinatie: Ik kan niet ontkennen dat ik een liefde heb voor plaksnorren! In het werken met kinderen, jongeren of volwassenen kwam dit harige elementje dan ook met enige regelmaat terug. Totdat ik zelfs specifieke vragen kreeg om met de plaksnor in de weer te gaan. Het is ook gewoon heerlijk: de kinderen kunnen zich inleven in een volwassen (en saai) persoon met autoriteit en regels, waar de volwassenen zich juist weer voelen als kinderen het moment dat ze een snor op hun bovenlip plakken.

 

In deze workshop ontdekken we wat er gebeurt als we een snor opplakken. Wat betekent het als we de snor ontkennen? of juist compleet omarmen? Een toegankelijke workshop die oproept tot hilariteit in eerste instantie en uiteindelijk leidt tot een spannend theatraal onderzoek naar dit mini-attribuut met veel spelplezier! 

 

Deze workshop is geschikt voor een bijzonder verjaardagscadeau voor een vriendin, teambuilding op het werk of een kinderfeestje.


HUMORWORKSHOP  Humor op de werkvloer

ism Brain Club

 

Wist je dat humor een van de krachtigste gereedschappen is voor het bereiken van effectieve communicatie, een flexibele werkhouding en creatieve invalshoeken bij lastige situaties? Het geheim van optimaal functioneren op de werkvloer is simpel: het vinden en behouden van ieders innerlijke en/of uiterlijke eigen (glim-)lach. Werkplezier is zo belangrijk! n de inzet van humor op de werkvloer helpt daarbij.

 

In deze workshop gaan we uit van situaties en ervaringen uit de dagelijkse praktijk en aan we op zoek naar de grap, de geestigheid ervan. We vergroten uit en we zoeken naar hetridicule. We schieten erop en kijken er vol verbazingnaar. En..we gaan er om lachen. Hopen we dan. Want humor is subjectief. Aan het eind van de dag heeft de onderlinge connectie in het team een goede boos gekregen. Niets geeft namelijk zo'n band als samen enorm hard lachen.

 

Brain Club ontwikkelde een humorvolle, interactieve workshop waarin technieken gebruikt worden uit circus en theater: zelfspot, woordhumor, leedvermaak (met respect!), overdrijven en… timing! Studio Sjeu kon zich goed vinden in de kern van deze workshop. Het duo is te boeken als trainer in jouw bedrijf of organisatie.

 

 


NOG MEER TOE AAN TEAMBUILDING?

WORKSHOP THEATERMAKEN OP LOCATIE voor bedrijven

 

In deze workshop kun je als team rekenen op een flinke dosis spelplezier. Jullie gaan o.l.v. een theatermaker en -docent als spelende makers aan de gang op een locatie die voor jullie welbekend. In het trappenhuis van het gebouw waar jullie gevestigd zijn, in de gangen van jullie eigen kantoor of op het plein om de hoek! Binnen enkele uren leren jullie om deze plek als een toneeldecor te gaan zien; een wereld van verhalen en absurde gebeurtenissen. Dit kun je nooit meer terugdraaien! 

 

WORKSHOP KOSTUUMS VAN KARTON voor bedrijven

 

In deze workshop gaat ieder teamlid een eigen kostuum maken met als basismateriaal: karton. Daarna ga je in dit kostuum de vloer op om de verbeeldingskracht zijn werk te laten doen o.l.v. een theatermaker en -docent. Jullie werken in subgroepjes toe naar een kleine mini-presentatie. In dit karton-knutselfestijn is er ruim baan voor spelplezier en meligheid en jullie leren hoe je meligheid om kunt zetten in een theatraal hoogstandje!