WORKSHOPS

CREATIEF SCHRIJVEN: DRIELUIK

Nieuwe data worden bekend gemaakt in het najaar van 2022 | 10.00-13.00u | 100,- (excl. BTW)

Laat je drie ochtenden onderdompelen in inspirerende schrijf- en maakopdrachten en zet de mooiste fantasieën op papier.

 

Creatief kunnen denken, ofwel de wereld tegemoet gaan met verbeeldingskracht en fantasie, is van groot belang! Het zorgt niet alleen voor heel veel plezier en relativering van ons tragische leven, maar ook voor de ontwikkeling van andere vaardigheden. Creatief denken maakt dat je verbanden kan leggen en leert kijken, luisteren, communiceren. Je leert je inleven in een ander en jezelf beter kennen. Maar het levert, als je het mij vraagt, vooral heel veel levensenergie op! En daar kan je nooit genoeg van hebben.

 

Vanuit mijn praktijkervaring als theatermaker en theaterdocent heb ik een scala aan opdrachten in mijn zak die de verbeelding zullen prikkelen. We gaan spelen met woorden, gedachtes en verhalen en gebruiken o.a. de locatie waar we werken gedurende deze dag als grote inspiratiebron. We zitten niet alleen voorovergebogen over ons blaadje of laptop; er zullen ook andere werkvormen voorbij komen.

 

Aan het eind van dit drieluik ben jij geinspireerd geraakt om op verschillende manieren verhalen te vertellen; je hebt je archief aan eigen krabbels en teksten uitgebreid en je schrijfmotor opnieuw aangewakkerd (of ontdekt!). Het doel is niet om de perfecte tekst of het perfecte verhaal te schrijven, het mikpunt is heel veel (spel)plezier!

 

Let op! Het kan zijn dat je na deze workshops de wereld om je heen alleen nog maar in verhalen kunt zien...

Datum: Nieuwe data begin 2023.

Tijd: 10.00 - 13.00u

Locatie: Broedplaats BOGOTÀ, Haarlemmerstraatweg 79, Halfweg (gratis parkeren mogelijk op het terrein, maar de route er naar toe is nog leuker op de fiets!)

Prijs: 100,- (excl. BTW). Inclusief koffie/thee/lekkers

Docent: Merijn van Beusekom

Praktisch: Dit drieluik zal doorgaan bij minimaal zes aanmeldingen. 


THEATER CURSUS VOLWASSENEN (25+): METÀ THEATER In opdracht van de Theaterfabqirue i.s.m. de Theaterwerkplaats Haarlem

18 mei, 8 jun, 15 juni, 22 juni en 29 juni | 20.00-21.30u | 85,- (incl. BTW)

In deze lessenserie verdiepen we ons in Meta-theater. Je gaat aan de slag met een moderne speelstijl genaamd demonstratief spel waarbij het publiek altijd wordt opgemerkt en (soms) onderdeel is van het spel. Het construct van theater wordt openlijk en bloot getoond en de regels en afspraken die bestaan rondom theater, worden bevraagd. Hierdoor vervagen de grenzen van wat echt is en wat gespeeld.

 

Verwacht in deze lessen een snelkookpan aan spel- maak, en improvisatieopdrachten. Op de laatste avond ga je wat je ontdekt hebt testen in de praktijk: dan nodigen we klein publiek uit om voor te spelen!

Data:  18 mei, 8 juni, 15 juni, 22 juni & 29 juni

Tijd:  20.00 - 21.30u

Locatie: Hart Haarlem, Kleine Houtweg 18, Haarlem

Prijs:  85,- (incl. BTW)

Docent: Merijn van Beusekom

 

 

Deze cursus is al gestart. Aanmelden is niet meer mogelijk. Ga voor meer aanbod voor volwassenen naar Theaterwerkplaats Haarlem


binnenkort

WORKSHOP THEATERMAKEN OP LOCATIE voor bedrijven

 

In deze workshop kun je als team rekenen op een flinke dosis spelplezier. Jullie gaan o.l.v. een theatermaker en -docent als spelende makers aan de gang op een locatie die voor jullie welbekend. In het trappenhuis van het gebouw waar jullie gevestigd zijn, in de gangen van jullie eigen kantoor of op het plein om de hoek! Binnen enkele uren leren jullie om deze plek als een toneeldecor te gaan zien; een wereld van verhalen en absurde gebeurtenissen. Dit kun je nooit meer terugdraaien! 

 

WORKSHOP KOSTUUMS VAN KARTON voor bedrijven

 

In deze workshop gaat ieder teamlid een eigen kostuum maken met als basismateriaal: karton. Daarna ga je in dit kostuum de vloer op om de verbeeldingskracht zijn werk te laten doen o.l.v. een theatermaker en -docent. Jullie werken in subgroepjes toe naar een kleine mini-presentatie. In dit karton-kuntselfestijn is er ruim baan voor spelplezier en meligheid en jullie leren hoe je meligheid om kunt zetten in een theatraal hoogstandje!