WORKSHOPS

 

CURSUS CREATIEF SCHRIJVEN 

Zes (online) bijeenkomsten van 90 minuten | 155,- excl BTW

 

Deze cursus is helaas uitgesteld. Ik doe momenteel een onderzoek naar de manier waarop deze cursus plaats kan vinden (online/fysiek, overdag/avond etc.). Zou jij het leuk vinden om deel te nemen aan deze cursus? Dan is jouw mening van waarde. 

Zou je deze enquete voor mij in willen vullen? Het kost maar enkele minuten

 

ONDERZOEK CURSUS CREATIEF SCHRIJVEN

 

Creatief kunnen denken, ofwel de wereld tegemoet gaan met verbeeldingskracht en fantasie, is van groot belang! Het zorgt niet alleen voor heel veel plezier en relativering van ons tragische leven, maar ook voor de ontwikkeling van andere vaardigheden. Creatief denken maakt dat je verbanden kan leggen en leert kijken, luisteren, communiceren. Je leert je inleven in een ander en jezelf beter kennen.

 

De wereld daar buiten blijft in deze huidige tijd nog even op veilige afstand; des te meer reden om alle plaatjes in ons hoofd op papier te zetten en te blijven spelen met woorden, verhalen, gedachtes. Schrijven gebruiken wij als voornaamste werkvorm. Om creatief te kunnen denken en schrijven, moet er iets in het brein geprikkeld worden om je verbeelding de vrije loop te kunnen laten gaan. Je zal in dit traject dus niet alleen voorovergebogen zitten boven je blaadje of laptop; we zullen de inspiratie overal en op elke manier zoeken.

 

Aan het eind van deze reeks ben jij als individu geïnspireerd geraakt om op verschillende manieren verhalen te vertellen; je hebt je archief aan eigen krabbels en teksten uitgebreid, om te delen met anderen of om gewoon lekker voor jezelf te houden. Vanuit mijn praktijkervaring als theatermaker en theaterdocent  heb ik een scala aan opdrachten in mijn zak die de verbeelding prikkelen. Het doel is niet om de perfecte tekst of het perfecte verhaal te schrijven, het mikpunt is heel veel (spel)plezier.

 

Let op! Het kan zijn dat je na deze cursus de wereld om je heen alleen nog maar in verhalen kunt zien! 

 

Data: 

dinsdag 11 januari 2022, dinsdag 18 januari januari 2022, dinsdag 25 januari 2022, dinsdag 1 februari 2022, dinsdag 8 februari 2022, dinsdag 15 februari 2022

 

Tijd: 19.00-20.30u

 

Locatie: Via Zoom (gratis app te downloaden via www.zoom.us)

 

Prijs: 155,- (excl. BTW) voor zes online bijeenkomsten

 

Docent: Merijn van Beusekom

 

MEEDOEN MET DEZE CURSUS OM DE FANTASIE WEER EENS TE PRIKKELEN? GEEF JE DAN OP VIA HET CONTACTFORMULIER. LAAT JE NAAM EN E-MAILADRES ACHTER EN JE KRIJGT SPOEDIG BERICHT.

 

Schoolleider en interesse in deze cursus voor (een deel van) jouw team? 

Ik bied deze cursus ook aan voor docenten PO en VO. Zoek contact via info@studio-sjeu.nl om de mogelijkheden te bespreken.

 

 


binnenkort

WORKSHOP THEATERMAKEN OP LOCATIE voor bedrijven

 

In deze workshop kun je als team rekenen op een flinke dosis spelplezier. Jullie gaan o.l.v. een theatermaker en -docent als spelende makers aan de gang op een locatie die voor jullie welbekend. In het trappenhuis van het gebouw waar jullie gevestigd zijn, in de gangen van jullie eigen kantoor of op het plein om de hoek! Binnen enkele uren leren jullie om deze plek als een toneeldecor te gaan zien; een wereld van verhalen en absurde gebeurtenissen. Dit kun je nooit meer terugdraaien! 

 

WORKSHOP KOSTUUMS VAN KARTON voor bedrijven

 

In deze workshop gaat ieder teamlid een eigen kostuum maken met als basismateriaal: karton. Daarna ga je in dit kostuum de vloer op om de verbeeldingskracht zijn werk te laten doen o.l.v. een theatermaker en -docent. Jullie werken in subgroepjes toe naar een kleine mini-presentatie. In dit karton-kuntselfestijn is er ruim baan voor spelplezier en meligheid en jullie leren hoe je meligheid om kunt zetten in een theatraal hoogstandje!