WORKSHOP

ZONDAGSCHRIJVER: CREATIEF SCHRIJVEN

 

In deze eenmalige workshop van 3 uur word je aangespoord om jouw verbeelding om te zetten tot verhalen, personages of sferen. Middels veel verschillende opdrachten en werkvormen afkomstig uit het theatermaken zul je jouw schrijfmotor áán zetten. Je gaat spelen met woorden, gedachtes en beelden en je haalt o.a. inspiratie uit fotografie, muziek en de locatie waar we werken.

 

Speciaal deze zondagschrijver zullen we (bij mooi weer) buiten werken en het hele terrein van Broedplaats BOGOTÀ en de directe omgeving gebruiken als inspiratiebron!

 

 

 

 

 

Zondagschrijver | 2 juni 2024 14.00-17.00u

 

Prijs | 55,- (Incl. BTW) inclusief koffie/(ijs)thee en/of limonade!

Locatie | Broedplaats BOGOTÀ , Haarlemmerstraatweg 79, Halfweg

Docent | Merijn van Beusekom

 

 

DRIELUIK: CREATIEF SCHRIJVEN

 

OOK ZO VOL VAN VERBEELDING?

 

Laat dit dan niet verpieteren! Maar laat je drie dagdelen onderdompelen in inspirerende schrijf- en maakopdrachten en zet de mooiste fantasieën op papier!

 

In dit drieluik: creatief schrijven word je aangespoord om jouw verbeelding om te zetten tot verhalen, personages of sferen. Middels veel verschillende opdrachten en werkvormen afkomstig uit het theatermaken zul je jouw schrijfmotor áán zetten. Je gaat spelen met woorden, gedachtes en beelden en je haalt o.a. inspiratie uit fotografie, muziek en de locatie waar we werken.

 

Drieluik september | 14, 21 en 28 september 2024 10.00-13.00u

 

Drieluik november | 16, 23 en 30 november 2024 10.00-13.00u

 

Prijs | 145,- (Incl. BTW) inclusief koffie/thee

Locatie | Broedplaats BOGOTÀ , Haarlemmerstraatweg 79, Halfweg

Docent | Merijn van Beusekom

 

Huurders van Broedplaats BOGOTÀ ontvangen 15% korting!

 


THEATER

KANTOORHUMOR

 

Een laagdrempelige theatertraining voor meer spelplezier in het team!

 

Samen lachen betekent elkaar beter begrijpen. Je zou kunnen zeggen dat de grap het deel verbeeld dat zit tussen de realiteit en onze verbeeldingskracht in. Samen verbeelden is samenwerken en samen ontspannen: een waardevolle verbinding tot stand brengen!

 

Jiskefet, Toren C, KootenBie; we kennen ze allemaal! Briljante types en situaties passeren in hun werk de revue – ze schromen hierbij ook niet de setting van het klassieke kantoor. Maar welke elementen op jullie kantoor werken nu komisch? Waar worden situaties absurd of zelfs theatraal? Hoe kunnen we naar jullie werkomgeving kijken op een speelse manier – om deze blik nooit meer uit te zetten?

 

In deze theatertraining staat spelplezier als team voorop. Gezamenlijk duik je in de wereld van de kantoorhumor – en leert deze middels simpele theatrale werkvormen ten tonele te brengen. Jullie gaan niet op zoek naar de grootste grappenmaker binnen het bedrijf, nee, jullie gaan op zoek naar wat jullie verbeelding prikkelt, waar jullie fantasie áán gaat. Waar zit het vertier en vermaak in jullie team?!

 

Het staat buiten kijf dat jullie de energie – die dit spelplezier opwekt- weer meenemen in de dagelijkse werkzaamheden.

 


WORKSHOP PLAKSNORREN

In deze workshop ontdek je wat er gebeurt als je een snor opplakt. Wat betekent het als we de snor ontkennen? of juist compleet omarmen? Een toegankelijke workshop die oproept tot hilariteit in eerste instantie en uiteindelijk leidt tot een spannend theatraal onderzoek naar dit mini-attribuut. Kinderen wanen zich in een saaie, volwassen wereld. Volwassenen worden weer kind!

Geschikt voor kinderen, volwassenen,  bedrijven en leerkrachten van het Primair- en Voortgezet Onderwijs

WORKSHOP LOCATIETHEATER

In deze workshop kun je rekenen op een flinke dosis spelplezier. Je gaat o.l.v. een theatermaker en -docent als spelende maker aan de gang op een locatie. In het trappenhuis van het gebouw waar het team gevestigd is, of op het schoolplein waar je elke dag komt! Binnen enkele uren leer je om deze plek als een toneeldecor te gaan zien; een wereld van verhalen en absurde gebeurtenissen. 

Geschikt voor jongeren, volwassenen,  bedrijven en leerkrachten van het Primair- en Voortgezet Onderwijs

WORKSHOP KARTONKOSTUUMS

In deze workshop gaat iedere deelnemer een eigen kostuum maken met als basismateriaal: karton. Daarna ga je in dit kostuum de vloer op om de verbeeldingskracht zijn werk te laten doen. Er wordt in subgroepjes toegewerkt naar een mini-presentatie. In dit karton-knutselfestijn is er ruim baan voor meligheid en je leert hoe je dit om kunt zetten in een theatraal hoogstandje!

Geschikt voor kinderen, volwassenen,  bedrijven en leerkrachten van het Primair- en Voortgezet Onderwijs


TAAL

WORKSHOP CREATIEF SCHRIJVEN 

Ook zol van verbeelding? Laat dit dan niet verpieteren!  Laat je onderdompelen in inspirerende schrijf- en maakopdrachten en zet de mooiste fantasieën op papier! .  Het doel is geen perfecte tekst, maar vooral veel spelplezier.

 

Data voor de nieuwe drieluiken liggen vast. Éen in september en één in november. Meld je aan en ontvang de verhalenbundel 'Geenszins een kabouter' gratis.

 

Geschikt voor volwassenen, bedrijven en leerkrachten van het Primair- en Voortgezet Onderwijs

WORKSHOP SCHRIJVEN VOOR THEATER

Een absurditisch dialoog of een ontroerend monoloog. Regie-aanwijzingen en decoromschrijvingen. Een groepstekst of een gesprek met daarin een stille aanwezige. Net als in de workshop creatief schrijven haal je de inspiratie uit verschillende kunstvormen en opdrachten. Bijvoorbeeld van een toneelbeeld van een oudere voorstelling of een filmposter van vandaag de dag. 

 

Geschikt voor volwassenen, bedrijven en leerkrachten van het Primair- en Voortgezet Onderwijs


Alle bovenstaande workshops kunnen op maat gemaakt worden. Eenmalig van bijvoorbeeld 2,5 uur of één dagdeel, of in de vorm van een lessenreeks. Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend een offerte opvragen? Neem dan contact op.